ماهی شانک صورتی جزمحبوب ترین ماهی های جنوب به حساب می آید که دارای گوشتی سفید و بدون خاراست. این ماهی مخصوص سرخ کردن می باشد. ماهی شانک از خانواده شانک ماهیان و در اعماق آب های شورزندگی می کنند. رنگ بدن این نوع ماهی ها همانطور که از نامش پیدا است صورتی است. شان صورتی 38 جنس و 158 گونه هستند.
نام های بومی این نوع ماهی کوفر، کافر، کخو ، زرد باله ،اوفر و گوپاه است که افراد بومی ماهی شان صورتی را با این نام ها می شناسند. این ماهی گوشت خوار بوده و از بی مهرگان صدف دار تغذیه می کند. ولی گونه های دیگر ماهی شانک از علف ها و جلبک ها موجود دردریاها تغذیه می کنند.
خواص ماهی شانک صورتی
- ماهی شانک صورتی خواص فراوانی دارد که مصرف آن برای تمامی افراد در هر سن و سالی توصیه می شود. یکی ازخاصیت های این ماهی مقدارفراوان امگا 3 است چون وجود این مواد مغذی باعث تقویت عملکرد مغز و بهبود جریان عصبی دربدن انسان ها می شود.
- ماهی شانک دارای تیغ کم است که جداکردن آن ازگوشت بسیارراحت می باشد. این ماهی برای کودکانی که مشکل با تیغه ماهی دارند نیز گزینه خوبی است.
- شانک ماهی دارای ویتامین هایی است که مصرف آن برای بدن بسیارضروری و مهم خواهد بود. این نوع ماهی ها سرشار از منبع غنی آهن هستند که باعث خون رسانی و حفظ مقاومت بدن دربرابرویروس ها ، میکروب ها می شوند.
- خواص دیگرماهی شانک صورتی ید داربودن آن است که برای پیشگیری ازمشکلات و بیماری های غدد تیروئید موثر است.
- این ماهی برای افرادی که مشکل گوارشی دارند بسیارعالی بوده چون هضم ماهی شانک بسیارساده و راحت است و دیگر خواص آن باعث کاهش بیماری های قلبی شده و دارای ویتامین B که درخون سازی بدن انسان ها موثر است.
- شانک ماهیان برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ویتامین A موجود درگوشت این ماهی باعث تقویت سیستم بینایی می شود. ماهی شانک سرشار ازپروتئین بالایی بوده که مضرات گوشت قرمز راهم ندارد.
درحالت کلی مصرف ماهی شانک باعث شادابی ،سلامتی اعصاب و روان ، طراوت پوست و مو ، پیشگیری ازکم خونی می شود. همین خاصیت های ماهی شانک صورتی باعث شده تا مورد استقبال افراد زیادی قرارگیرد.
خرید آنلاین ماهی شانک صورتی تازه و مرغوب ماهی کارون
امروزه با خرید آنلاین می توانید دروقت و هزینه های خود صرفه جویی کرده و بهترین انتخاب را داشته باشید. اگر شما عزیزان تمایل دارید ماهی شانک صورتی را به صورت آنلاین با بالاترین کیفیت و رعایت پروتکل های بهداشتی خریداری کنید مجموعه ما با سابقه ماهی کارون درخدمت شما سروران است.
مضرات شانک ماهیان
هرچه اندازه ماهی بزرگ تر باشد ، میزان جیوه در آن هم بیشترخواهد شد. شاید برایتان سوال پیش بیاید که اندازه ماهی چه رابطه ای با جیوه دارد؟ درپاسخ به این سوال باید گفت که ماهی های بزرگ به دلیل اینکه طول عمرزیادتری دارند همین موضوع سبب زیاد شدن جیوه دربدن آن ها می شود. البته جیوه ددر تمامی ماهی ها وجود دارد. ولی میزان کم و یا زیاد بودن آن ها به نوع ماهی بستگی دارد.
باید این رابدانید که مقدارجیوه برای برخی افراد بسیارمضر و سلامتی آن ها را به خطرمی اندازد. پس مادران باردار، شیرده و کودکان زیر 6 سال باید درمقدارو نوع ماهی که دروعده غذایی مصرف می کنند بسیاردقت نمایند. طبق تحقیقات انجام شده زنان باردار و کودکان نباید درطول هفته دو بار از ماهی مصرف کنند و باید درحد کنترل شده ازماهیانی کم جیوه مانند قزل آلا درحد متعادل استفاده کنند.
ظاهر ماهی شانک صورتی
شکل کلی ماهی شانک به رنگ صورتی و دارای چهارکوش بیضی شکل و پهن است.سرپوش آبشش این نوع ماهی ها دارای یک خارکوتاه می باشد. رنگ باله ها و باله دمی ماهی شانک به رنگ صورتی و معمولا به رنگ زرد روشن دیده شده و دارای 24 مهره و طولی برابر1.2 متر دارد.سر شانک ماهیان بزرگ و دارای گوشت فراوانی است.
به دلیل گوشتی بودن سر این ماهی اغلب درانواع پخت ها استفاده می شود. باله سینه ای نوک دارو دراز و باله دمی معمولا لبه داری دارد و باله پشتی 10 تا 13 خار و 10 تا 15 شعاع نرم می باشد. دهان میانی ماهی شانک تا حدی مایل و تقریبا قابل ارتجاع است. باله خارجی شانک ماهی دارای 3 خار و 8 تا 4 شعاع نرم بوده و دهان آن هنگام بسته شدن با غلافی پوشیده می شود. ماهی بالغ دارای یک متر ووزنی برابر 14 کیلوگرم دارد. رایج ترین صید ماهی به روش گرگور است.
روش طبخ ماهی شانک صورتی
ماهی شانک صورتی مناسب برای ماهی شکم پر، قلیه ماهی ، ته چین و کبابی است. گوشت این نوع ماهی بسیارخوشمزه و درروش های متنوع می توان آن را پخت کرد. مصرف شانک ماهی صورتی درسوپ و سالاد ماهی به دلیل اینکه گوشت آن بافتی نرم و خوش طعم دارد .
ازگوشت آن برای سوخاری ، شنسیل را می توان استفاد کرد. در حالت کلی مصرف ماهی شانک صورتی دروعده های غذایی یک تجربه عالی از طعم را برای شما عزیزان خواهد داشت. همچنین ماهی شانک صورتی یکی ازخوشمزه ترین ماهی هایی است که دربین جنوبی ها طرفداران زیادی دارد.
زیستگاه ماهی شانک صورتی
بیشترین گونه های ماهی شانک صورتی درحوالی جنوب قاره آفریقا یافت شده اند. این ماهی دارای 38 جنس و 158 گونه است. شانک ماهیان درمناطق معتدل مانند اقیانوس هند وآرام و اطلس و درآب های گرمسیری نیز وجود دارند. روش صید آن با تور، گرگور ، ترال کفروب ، قلاب انجام می شود.
طعم ماهی شانک بسیارلذیذ و زبان زد مردم است. این ماهی دارای ویتامین ها و مواد مغذی فراوان می باشد که برای سلامتی بدن انسان ها بسیار مهم و حیاتی است.امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
بدون دیدگاه