ماهی تیلاپیا

ماهی تیلاپیا در ایران ، به دلیل خوش طعم بودن گوشت و نزدیک بودن طعم آن به گوشت مرغ جزء عالی ترین ماهی ها به شمار می رود


ماهی تیلاپیا یک نوع ماهی خوشمزه و با قیمت نسبتا ارزان است ، که جزء پرطرفدارترین و چهارمین غذای دریایی به شمار می رود.تحقیقات انجام شده ، نگرانی و تردید هایی در زمینه محتوای چربی این نوع ماهی به وجود آورده است.

ماهی تیلاپیا منبع غنی از مواد مغذی و پروتئین ها می باشد و درمورد رنگ گوشت این نوع ماهی باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ ماهی تیلاپیا به رنگ سفید نمی باشد ، بلکه به آن co2 وکلر می زنند.در نتیجه افراد بر این باورند که ، ماهی تیلاپیا برای سلامت انسان ها مضر است و نباید از آن مصرف کنند.

در این مقاله می خواهیم ، فواید و مضراتی که در مصرف این ماهی وجود دارد را با هم بررسی کنیم ، پس تا پایان این مقاله همراه من باشید.

ماهی تیلاپیا ، نیاز به مراقبت زیادی نسبت به ماهی های دیگر ندارند و به سرعت رشد می کنند و رژیم غذایی آن هم از نوع سبزیجات ارزان قیمت می باشد.می توان به این نکته اشاره کرد که:

مهم ترین خاصیتی که ماهی تیلاپیا می  تواند داشته باشد تامین مواد  مغزی است ، که اکثر مردم جهان به اندازه کافی از آن       استفاده نمی کنند.

 

ماهی تیلاپیا

 

ماهی تیلاپیا چیست؟

ماهی تیلاپیا جزء ماهی های آب شیرین به حساب می آید وبه سر تا سر جهان معرفی شده است که تا به اکنون در 135 کشور پرورش داده می شود.

مضرات و فواید این گونه از ماهی ها وابسته به محل پرورش آن ها دارد.در بین کشورهای مطرح شده ، چین بزرگ ترین پرورش دهنده ماهی تیلاپیا می باشد.این کشورسالانه میانگین 6/1 میلیون ماهی تولید می کند، بیشترین ماهی وارد شده به ایالات متحده از کشور چین تامین میشود.

ماهی تیلاپیا در ایران ، به دلیل خوش طعم بودن گوشت و نزدیک بودن طعم آن به گوشت مرغ جزء عالی ترین ماهی ها به شمار می رود ، و دلیل مهم تر اینکه ماهی تیلاپیا بدون بو است که همین باعث شده است ، ایران رتبه دوم مصرف از این نوع ماهی را در جهان داشته باشد.

 

خواص ماهی تیلاپیا:

ماهی تیلاپیا همانند ماهیانه دیگر طبعی سرد دارد.در ادامه این مطلب برخی از خواص های مهم این نوع ماهی را به طور خلاصه شرح خواهیم داد:

ماهی تیلاپیا باعث بهبود و عملکرد غده تیروئید در بدن انسان ها می شود. یه این دلیل که این نوع ماهی حاوی عنصر سلنیوم است.

  1. از خواص دیگر ماهی تیلاپیا ، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد.و بدن را در برابر مواد مضر و عوامل بیماری زا مراقبت می کند و دیگر اینکه گلبول های سفید بدن را بهبود می بخشد.
  2. ماهی تیلاپیا ، برای سلامت پوست مفید است و مانند سایر ماهی ها دارای ویتامین ها و مواد اکسیدان زیادی می باشد که باعث می شود روند پیری را برای افراد کاهش دهد.
  3. مصرف ماهی تیلاپیا ، باعث جلوگیری از بیماری هایی مانند آلزایمر می شود.این نوع ماهی باعث افزایش ماده خاکستری رنگ در مغز می شود و همین روند نقش محافظتی مغز را دربرابر کهولت بدن به همراه دارد.
  4. ماهی تیلاپیا به دلیل حجم بالای اسیدهای چرب امگا3 (روغن ماهی ) که در آن وجود دارد، باعث حفظ سلامت قلب و کاهش خطرهای قلبی و سکته می شود.
  5. کلاژن های موجود در گوشت ماهی تیلاپیا ، باعث بهبود و ترمیم زخم های بسیار قوی می شود.

 

ماهی تیلاپیا

ارزش غذایی و ویتامین های موجود در ماهی تیلاپیا:

ماهی تیلاپیا همان طور که در مطالب قبلی اشاره کردیم ، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن انسان است.ارزش های غذایی این نوع ماهی شامل:

  • ویتامین
  • کلسیم
  • B12 میکروگرم
  • کالری
  • کربوهبدارت
  • کربوهیدرات
  • منیزیم
  • اسید پامن
  • فولات
  • منیزیم
  • نیاسین
  • سلنیوم
  • و…

محتوای مواد مغذی تیلاپیا منبع بسیار مفید به شما می رود.و این را بدانید که هر 100 گرم ماهی تیلاپیا حاوی 26 گرم پروتئین است.

 

جایگزین ماهی تیلاپیا:

ماهی ها کم چرب شامل مقدار کمی چربی و کالری هستند ، که آن ها را به یک انتخاب سالم تر و مفید تر تبدیل می کند.ماهی تیلاپیا یک گونه کم چرب است اما ماهی های دیگر دارای اسیدهای چرب امگا 3 می باشند.

دیگر ماهی های کم چرب و با جیوه کم تر با مقدار امگا 3 وجود دارند که می توانند بهترین گزینه بهتر و سالم تر از تیلاپیا باشند.

این موارد عبارتند از :

  • ساردین
  • قزل آلا

 

مضرات ماهی تیلاپیا:

یکی از موارد نگران کننده که در بین مردم رواج پیدا کرده است ، همه چیز خوار بودن ماهی تیلاپیا است ، مصرف کنندگان نگران این هستند ،تاثیر منفی بر سلامت آن ها بگذارد.

اما توجه داشته باشید که بر اساس شواهد و تحقیقات انجام شده ، همه چیز خوار بودن ماهی تیلاپیا برای سلامتی انسان ها ضرری ندارد.چرا؟

چون ماهی تیلاپیا هر نوع موارد خوراکی که مصرف کند، در بدنش تجزیه و متابولیزه خواهد شد ، که این ترکیبات به اسید های آمینه یا پروتئین در بدن تبدیل می شوند.این ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 6 می باشند که فواید بسیار زیادی برای بدن دارند ، اما اگر بیش از حد به بدن ما برسد ، سلامتی ما را به خطر می اندازد.پس تعادل در مصرف آن ها باید رعایت شود.

 

ماهی پرورشی تیلاپیا
این نوع ماهی در آب های شیرین پرورش داده می شود و خاصت های فراوانی دارد.

 کلام آخر:

ماهی تیلاپیا گونه ای از ماهی ها به شمار می رود که با سهولت تهیه و مقرون به صرفه تر خواهد بود.در بین مردم جزء پرطرفدارترین ماهی ها به شمار می رود.

با این حال تحقیقاتی در مورد مضرات این نوع ماهی در مورد ایمن با نبودن در بین مردم باعث دل نگرانی شده است.اما اگر بخواهیم به صورت کلی درباره ماهی تیلاپیا بگوییم یک منبع بسیار خوبی از پروتئین های بدون چربی و آنتی  اکسیدان ها است.

اما به این نکته توجه داشته باشید که از کجا آن را تهیه می کنید.زنان باردار و شیرده قبل از مصرف این ماهی باید با به پزشک خود معالجه کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *