تشخیص ماهی سالم از ناسالم

 با توجه به ظاهر و ویژگی های ظاهری ماهی ، به سادگی می توان ماهی مسموم را از سالم تشخیص داد . در این مقاله از ماهی کارون  قصد داریم ساده ترین روش های تشخیص ماهی سالم را از ناسالم را به شما آموزش دهیم .

گوشت ماهی نیز همانند گوشت مرغ سرشار از پروتئین در عین حال یک منبع کم کالری است و هردو رژیم غذایی سالمی محسوب می شوند اما در عین حال گوشت ماهی نسبت به سایر گوشت ها فواید بیشتری دارد .

اما ممکن است گوشت ماهی نه دلایل شرایط موجود ، نه تنها خاصیت نداشته ، بلکه برای بدن ضرر هم داشته باشد ، بنابراین لازم است که علائم مسموم بودن ماهی را بشناسید و بدانید که کدام ماهی تازه و سالم نیست .

حتی علاوه بر سالم نبودن ، ممکن است انگل یا حتی باکتری های مضر هم در ماهی وجود داشته باشند که باعث بروز بیماری هایی در بدن انسان شوند .

اما چگونه می توانیم متوجه سالم بودن یا ناسالم بودن ماهی شویم و از مصرف آن جلوگیری کنیم ؟

 

  • اگر ماهی چشمان ابری مانند داشت هرگز آن را نخورید 

هنگام خرید ماهی به چشمان آن توجه کنید و مطمعا شوید که چشمان آن شفاف باشد و اگر سفید و ابر مانند بود آن ماهی را نخرید و یا اگز از قبل خریداری کردید سریعا آن را دور بیندازید و همیشه سعی کنید ماهی را با سر خریدازی کنید تا بتوانید جشمان آن ماهی را ببینید و از سالم بودت آن قبل از استفاده مظمعا شوید .

چشمان ماهی سالم همیشه تمیز و شفاف است اما در صورتی که جشمان آن سیاه و ابری بود نشان دهنده ی کیفیت پایین آبی که ماهی در آن زندگی می کزده می باشد و اختمال وحود انگل یا باکتری در آن آب نیز یسیار زیاد است و در این ماهی مواد مغذی زیادی هم وجود ندازد .

  • به آبشش ، گوشت و پوست ماهی دقت کتید 

از طرفی کیفیت پوست ، گوشت و آبشش ماهی را نیز بسنجید و از سالم بودت آن نیز مطمعا شوید .

  • یک طرف ماهی را به آرامی فشار دهید و نتیجه را ببینید

برای تست سالم بودن ماهی ، آن را فشار دهید ، در چنین حالتی باید گوشت ماهی سریعا به حالت اولیه ی خود برگزدد ، اگر گوشت ماهی دیر به حالت اولیه ی خود برگشت یعنی آن ماهی تازه نیست .

  • رنگ آبشش ماهی باید قرمز باشد

بنفش یا قهوه ای بودن رنگ آبشش ماهی ، نشان دهنده ی این است که آن ماهی خیلی پیر است . همچنین از شکسته نبودن استخوان و مهره های ماهی اطمینان حاصل کنید . همچنین ماهی تازه بویی شبیه دریا  دارد ، اما اگر آن ماهی بوی آمونیاک بدهد ، دلیل بر ناسالم بودن آن ماهی می باشد و باید در ماهی دنبال خرابی بگردید .

  • مراقبت مسمومیت ماهی باشید

علاوه بر علائمی که برای تازه بودن ماهی به شما معرفی کردیم ، باید مراقب ماهی های سمی نیز باشید . بر طبق توضیحات سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، دو نوع اصلی از مسمومیت های ماهی وجود دازد که یکی از آن بیماری ها در آب های گرم اتفاق می افتد و این اتفاق معمولا در مناطق شرجی بیشتر اتفاق می افتد و بهتر است که خیلی از این مناطق ، ماهی تهیه نکنید .     

نوع دیگر بیماری هنگام آزاد شدن هیستامین بسیار زیاد در نگهداری نامناسب از ماهی ، اتفاق می افتد . با وجود داشتن همچین سمی در ماهی ، معمولا طعم آن ماهی خیلی تیز و شور و یا خیلی تند می شود .

بیماری حاصل از ماهی خطرناک تر از بیماری های دیگر است

خیلی از ما به دلیل فواید زیادی که ماهی دارد ، بدون نگرانی و بدون در نظر گرفتن بیماری های موجود در ماهی ، از آن استفاده می کنیم اما بعضی از افراد با مصرف ماهی ناسالم در معرض خطر زیادی هستند . خانم های باردار ، کودکان در سنین پایین ، افرد بالای 65 سال و افرادی با مشکل سیستم ایمنی ، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری حاصل از ماهی می باشند .

پس نباید در استفاده از گوشت ماهی همانند سایر گوشت ها زیاده روی کرد . پس هنگام مصرف ماهی و غذاهای دریایی اگر نگران هستید یا بیماری خاصی دارید حتما قبل ار مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید . 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *